Viden

ca. 2 min.

3 marketingtrends du skal holde øje med i 2018

Marketing bliver endnu mere automatiseret og personaliseret

17.11.2017 / Lasse Hinke

EMNE: B2B

Sidste år forudså vi en megatrend for 2017: Evnen til at omsætte data og arbejde effektivt med adfærdspsykologi i markedsføringen.

I år siger vi: Mere af det samme! Men vi marketingfolk kommer til at arbejde med de enkelte discipliner på nye og mere intelligente måder. Tingene vil i højere grad konvergere og flyde sammen. Marketingindsatsen på de forskellige platforme (SoMe, Digitale, Off-line, People) bliver mere sammenhængende og logisk set med kundernes øjne.

Her er de 3 trends, vi tror mest på

1. Det bliver endnu mere personligt!

Vi kommer til at arbejde endnu mere med 1:1 marketing. CRM-systemer og e-mail-kanoner kommer til at tilbyde os flere funktionaliteter, som giver os mulighed for at personalisere kommunikationen med udgangspunkt i kundens adfærd og reaktion på vores kampagner og budskaber. Kunden vil derfor opleve mere relevant kommunikation – og på flere platforme.

Men vil du udnytte de nye muligheder for automatisering og personalisering optimalt, skal du kunne bruge de rigtige adfærdspsykologiske greb, når du formulerer strategi og budskaber.

LÆS OGSÅ: Små ord med stor betydning

2. Den traditionelle sælger er død. Men han genopstår i en ny form

Marketing og salg kommer til at smelte mere sammen. Med den øgede automatisering og personalisering som beskrevet under pkt. 1 ovenfor vil marketing i højere grad blive i stand til at levere varme leads til sælgerne på B2B markedet – og til webshop og butikker på B2C.

Den traditionelle sælger som med mappen i hånden kører ud til kaffemøder med kunderne er død. Han eller hun kommer til at bruge sine kompetencer mere målrettet på at lukke ordrer hos de varme emner. Måske endda blot ved at korrespondere pr. e-mail eller telefon med det varme kundeemne, som marketing har skabt. Den nye ”sælger” er halv maskine – halvt menneske!

LÆS OGSÅ: Vil du have flere varme leads?

3. Machine learning – nu kommer det endelig!

På toppen af mulighederne med Big data og øget automatisering og personalisering (se pkt. 1) vil vi i 2018 for alvor komme til at arbejde med Machine Learning. IT-Systemerne vil blive mere intelligente og i stand til at lagre erfaring og lære af denne. De kommer til at inddrage ikke bare historiske data, men også nutidige – og endda fremtidige data!

Det vil betyde, at det bliver lettere at skabe et kommunikationsflow med dynamisk content i hele customer lifecyclen.

Hos Relevans er vi selv i gang med de første cases med Machine Learning. Vi tester blandt andet, i hvor høj grad vi kan forudse, hvilke kunder, der dropper ud, og hvilke der bliver loyale ambassadører.

Få del i mere viden på vores torsdags webinarer

Se listen over kommende torsdags webinarer og tilmed dig

Har du spørgsmål, eller vil du have uddybet vores bud på de 3 marketing trends for 2018, så kontakt Lasse Hinke og få en snak.

LÆS MERE OM: Marketing Automation

SE ANDRE ARTIKLER OM: B2B

Lasse Hinke

Få inspiration til, hvordan du får flere leads og kunder

Sig ja til at modtage e-mails fra Relevans om markedsføring og kommunikation.

Hold dig opdateret