Viden

ca. 7 min.

GUIDE: Retargeting-muligheder i LinkedIn og Facebook

12.04.2023 / Louise Lund Larsen

Du udsættes hver dag for milliarder af indtryk og hundredvis af annoncer. Men med så mange indtryk at navigere imellem, bliver du også hurtigt distraheret. Hvis du kommer i tanke om noget, du skal, eller ser noget spændende, glemmer du hurtigt alt om den annonce eller virksomhed, som i et kort øjeblik fangede dig. Det ved marketing-verdenen, og derfor findes der en måde, hvorpå man kan genvinde brugeres opmærksomhed, hvis de er hoppet videre fra ens hjemmeside uden at konvertere. Denne metode kaldes retargeting.

Med retargeting-annoncer kan du nå ud til de brugere, som tidligere har vist interesse for dit brand eller dine produkter, men som endnu ikke har købt hos dig. Målretningstypen hjælper altså med at minde dine potentielle kunder om dig og dine produkter, når de surfer videre rundt på nettet.

En anden vigtig årsag til at lave retargeting er gentagelsens effekt. Studier mener, at en forbruger i gennemsnit skal se en annonce 7-8 gange, før de vil købe produktet. Derfor er det vigtigt, at vise sine annoncer igen og igen for de samme brugere, hvilket er muligt ved hjælp af retargeting.

Hvorfor skal jeg arbejde med retargeting?

Der findes mange årsager til, at du bør arbejde med retargeting i din annoncering. Vigtigst af dem alle er, at der ikke er nogen grund til at acceptere tabte leads. Hvis en person har været inde på din hjemmeside og interageret med dit brand, er det fordi, at de er interesseret i det, du kan tilbyde dem. Så i stedet for at sortere dem fra, fordi de ikke har konverteret lige med det samme, bør du bruge en del af dit annoncebudget på at genvinde deres opmærksomhed og forsigtigt guide dem tilbage til din virksomhed og det produkt, de allerede har flirtet med.

Når du bruger retargeting til at målrette dine annoncer, vil du også helt automatisk øge din konverteringsrate og sænke din gennemsnitlige Cost-Per-Lead (CPL). Det skyldes, at din retargeting-målgruppe er mere købsklare end de målgrupper, som endnu ikke har vist interesse for dit brand. De er altså de lavest hængende frugter, og derfor også din bedste chance for at opnå et salg.     

Vil du have hjælp til at målrette dine annoncer?

Retargeting i LinkedIn

Der er seks forskellige retargeting-muligheder i LinkedIn. Når du har oprettet din retargeting-målgruppe, begynder LinkedIn at opbygge den ved at matche LinkedIn-medlemmer, som opfylder de valgte kriterier. Der skal være mindst 300 matches i din målgruppe, for at du kan bruge den i dine kampagner. Herunder kan du læse om de enkelte muligheder.

Enkeltbillede

Enkeltbillede-retargeting giver dig mulighed for at oprette målgrupper baseret på de brugere, som har interageret med dine billedannoncer (klik, reaktion, deling mv.). Målretningsmuligheden er en nyere feature, hvor det førhen kun har været muligt at lave retargeting på interaktioner med video- og leadformular-annoncer. Den har derfor været længe efterspurgt blandt annoncører.

Event

Med Event-retargeting kan du oprette målgrupper baseret på de personer, som har deltaget i en eller flere af din LinkedIn-begivenheder. Du kan både inkludere kommende og tidligere begivenheder, som du har hostet.

Lead Gen-formular

Retargeting med Lead Gen-formular giver dig mulighed for at opbygge en målgruppe baseret på dem, som har åbnet eller udfyldt en af dine leadformularer på LinkedIn. Du kan selv fastsætte, hvor langt tilbage dataen skal inkluderes med alt fra 30 til 365 dage tilbage i tiden. For at kunne bruge denne type retargeting-målgruppe skal du lave Lead-annoncer.

Video

Hvis du har kørt videoannoncer, kan du med video-retargeting oprette målgrupper baseret på de personer, der har set en del af dine videoer i annoncerne. Du kan selv vælge, om målgruppen skal baseres på personer som har set 25%, 50%, 75% eller 97% af din videoannonce. Du kan også bestemme, hvor nyligt disse personer skal have set din annonce for at blive inkluderet, med valgmuligheder fra 30 til 365 dage siden. For at kunne bruge din video-retargeting-målgruppe skal du lave videoannonce-kampagner.

Virksomhedsside

Virksomhedsside-retargeting giver dig mulighed for at oprette en målgruppe baseret på dem, der enten har set eller klikket på en handlingsknap på din virksomheds LinkedIn-side. Du kan selv indstille, hvor nyligt disse personer skal have interageret med din side for at blive inkluderet i målgruppen.

Websted

Med websted-retargeting kan du oprette en målgruppe baseret på personer, der har besøgt en bestemt side på dit website. Du kan frit vælge, hvilken side det skal være. Husk at du skal have installeret et LinkedIn Insight Tag på din hjemmeside for at aktivere denne retargeting-målretning.

Virksomheds- og kontaktlister

Ved at uploade virksomheds- eller kontaktlister kan du opbygge målgrupper baseret på egne lister over virksomheder eller e-mailkontakter. Det kunne for eksempel være en liste over de virksomheder, du har talt med på en messe. De har allerede været i kontakt med dig og dit brand, og de ville derfor kunne bruges til at lave en retargeting-målgruppe med. Du kan også bruge dine lister som ekskluderingslister. Det vil sige, at du kan ekskludere en bestemt liste fra din målgruppe, så dine annoncer ikke vises til dem. Det kunne fx være dine eksisterende kunder, du ville udelukke fra en kampagne.

LÆS MERE OM: Målretning via kundelister her 

Retargeting i Facebook

Facebook tilbyder hele 12 muligheder for retargeting, som alle er samlet under den målgruppetype, de kalder brugerdefinerede målgrupper. Retargeting-mulighederne er overordnet delt op i to former for kilder: Egne kilder eller Meta kilder (tidligere Facebook kilder). En brugerdefineret målgruppe skal som minimum bestå af 20 personer for at kunne bruges i en annonce, men Facebook anbefaler dog, at der er flere hundrede. Herunder kan du læse mere om de enkelte muligheder for retargeting i Facebook.

Website

Med website-retargeting kan du nå ud til de personer, der har besøgt dit website, ved hjælp af Facebook-pixlen. Det er derfor vigtigt, at du har installeret Facebook Pixel på din hjemmeside, hvis du ønsker at bruge denne målretningsmulighed. Med retargeting fra website kan du både lave brede og specifikke målgrupper. En bred målgruppe kunne for eksempel inkludere alle, der har besøgt din hjemmeside, hvorimod en specifik kunne bestå af de personer, der har besøgt en udvalgt side inden for et bestemt antal dage.

Appaktivitet

Appaktivitet-retargeting er kun relevant, hvis du har en app. Hvis du har dét, er denne målretningsmulighed til gengæld meget relevant for dig. Den giver dig nemlig mulighed for at oprette målgrupper ud fra aktivitet på appen, som du kan bruge til at lave skræddersyede annoncer til brugere af din app. Du kan for eksempel lave en målgruppe med alle, som har downloadet din app, men som endnu ikke har foretaget et køb i den.

Kundeliste

Hvis du allerede ligger inde med data om dine kunder eller potentielle kunder, kan du samle dem i en kundeliste og uploade listen i Facebook. Det kan være data, som du for eksempel har indsamlet gennem tidligere køb, nyhedsbreve, konkurrencedeltagelse med mere. Når du uploader en kundeliste, matcher Facebook dataen med Facebook-brugere, og opretter en målgruppe baseret på de matches, der er.

LÆS MERE OM: Målretning via kundelister her 

Offlineaktivitet

Retargeting baseret på offlineaktivitet giver dig mulighed for at oprette målgrupper baseret på de personer, som har udført en handling offline. Det kunne for eksempel være et køb i en fysisk butik. For at bruge denne målretningsmulighed uploader du en liste med data, hvorefter Facebook matcher denne med Facebook-profiler og opretter en målgruppe baseret på de matches, der er.

Meta kilder

Med retargeting ud fra Meta kilder kan du oprette målgrupper baseret på personer, som har interageret med dit indhold på tværs af Metas udvalg af apps og tjenester. De forskellige muligheder er listet herunder.

  • Video: Personer, der har set dine videoer på Facebook eller Instagram
  • Leadformular: Personer, der har åbnet eller udfyldt en af dine leadformularer på Facebook eller Instagram
  • Lynoplevelse: Personer, der har åbnet din lynoplevelse på Facebook eller Instagram.
  • Indkøb: Personer, der har interageret med dine produkter i en købsoplevelse på Facebook eller Instagram.
  • Instagram-konto: Personer, der har besøgt eller interageret med din Instagram-profil, -opslag eller –annonce.
  • Begivenheder: Personer, der har interageret med en af dine begivenheder på Facebook.
  • Facebook-side: Personer, som har besøgt eller interageret med din side.
  • Facebook-opslag: Personer, som har interageret med et opslag fra dit Marketplace-katalog.


2 gode råd til din retargeting

  1. Husk altid at udvikle nye budskaber til dine retargeting-annoncer. Din retargeting-målgruppe kender dig på forhånd, og de har derfor ikke brug for lige så introducerende indhold, som dem, der ikke har hørt om dit brand eller produkt før.
  2. Gør brug af kopimålgrupper. Når du har oprettet dine retargeting-målgrupper i LinkedIn og Facebook kan du bruge også bruge dem til at lave kopimålgrupper. Når du opretter en kopimålgruppe baseret på en retargeting-målgruppe, finder LinkedIn eller Facebook frem til de personer, som ligner din oprindelige målgruppe mest. På den måde kan du nå ud til nogle af dem, som sandsynligvis vil være interesseret i din virksomhed, fordi de minder om dine eksisterende kunder.

Vil du have hjælp til at målrette dine annoncer?


LÆS OGSÅ: Facebook retter ind efter iOS14 – se hvad du skal være opmærksom på

LÆS OGSÅ: Relevans – vores tilgang og kompetencer

SE ANDRE ARTIKLER OM: Leadgenerering Social Media

Louise Lund Larsen

Få inspiration til, hvordan du får flere leads og kunder

Sig ja til at modtage e-mails fra Relevans om markedsføring og kommunikation.

Hold dig opdateret