Viden

ca. 4 min.

Sådan får du en go-to-market strategi, der sikrer dig vækst

effektiv go-to-market strategi

30.01.2020 / Lasse Hinke

En effektiv go-to-market strategi er din sikkerhed for, at du når dine mål og skaber vækst. Den skal frem for alt være robust og gøre det muligt for dig at styre din tilgang af varme leads og kunder. 

Vækst kræver en robust go-to-market strategi

Når du skal vækste din forretning, er du afhængig af, at din go-to-market strategi. Det er afgørende, at den er agil, så du løbende kan justere din indsats i forhold dine mål og den aktuelle markedssituation. Og så skal den sikre dig overblik og fuld transparens over alle faser og elementer i processen lige fra du møder dine potentielle kunder første gang og til de forlader dig igen. Spørgsmålet er om din go-to-market strategi lever op til det?

Hvordan ser en effektiv go-to-market strategi ud?

En effektiv go-to-market strategi er din sikkerhed for, at du når dine mål og skaber vækst. Den skal frem for alt være robust og gøre det muligt for dig at styre din tilgang af varme leads og kunder. For verden ændrer sig konstant. Og for at du skal kunne nå i mål, er det afgørende, at du løbende kan justere alle elementer i hele processen. Samtidig er det vigtigt, at den giver dig overblik over alle nøgletal i hele processen.

Go-to-market strategi fra top til bund

Hele din proces skal hænge sammen og være understøttet af sammenhængende processer. Der må kort sagt ikke være nogen huller eller noget, der er overladt til tilfældighederne. Normalt deler vi processen op i tre stadier – Top-, Middle- og Bottom of Funnel. Top of Funnel handler om at tiltrække de rigtige leads. Middle of Funnel handler om at få dem til at give sig til kende. Og Bottom of Funnel handler om modne dem til de er klar til at blive givet videre til salg.

HubSpot funnel - sæt din leadgenerering i system

Dit website spiller en afgørende rolle

Hvor mange leads genererer dit website hver uge? Og er det de rigtige lead du tiltrækker? Hvis ikke dit website er krumtappen i din go-to-market strategi i dag, sidder du på et stort uforløst potentiale. Kig på din egen adfærd. Uanset hvem vi er og, hvad vi arbejder med, starter vi alle sammen med at Google. Uanset hvilken udfordring vi står overfor. Så derfor er det afgørende at fange de rigtige leads allerede her og lede dem hen til relevant content. For jo tidligere i processen, du får adgang til dine leads, jo mere øger du muligheden for at bringe dig i spil i den videre proces. Det er vigtigt, at dit website er tænkt ind i din go-to-market strategi.

Afgørende at salg og marketing kobles

Det handler bestemt ikke kun om salg eller marketing. Al erfaring viser, at succesraterne stiger, når processer og systematikkerne fra marketing implementeres i salg. Ved at systematiserer bearbejdning og opfølgning på de sales ready leads, marketing leverer til salg, øges konverteringerne betragteligt. Hvis processen overlades til den enkelte KAM eller sælger, tabes der varme leads på gulvet. Eksempelvis viser de nyeste undersøgelser, at integrerede automatiserede opfølgningsflows øger både hitrate og kapacitet 3-4 gange. Vel at mærke uden at din salgsafdeling belastes yderligere. Derfor er det vigtigt at hele processen frem til ordren er lukket og kunden er i hus, tænkes med ind i go-to-market strategien.  

Vil du vækste din forretning nu?

Skal du vækste din forretning, får du her tre gratis tilbud:

  1. Deltag i 2020 Leadundersøgelsen og benchmark dig op imod andre
    – klik her og deltag
  2. Få rapporten og få indblik i, hvor udfordringerne i 2020 ligger
    – klik her og udfyld formularen så, får du rapporten, hvor over 400 virksomheder i Danmark har bidraget
  3. Få en gratis gennemgang af dine go-to-market strategi
    – udfyld formularen herunder, så kontakter jeg dig

SE ANDRE ARTIKLER OM: Leadgenerering Inbound

Lasse Hinke

Få inspiration til, hvordan du får flere leads og kunder

Sig ja til at modtage e-mails fra Relevans om markedsføring og kommunikation.

Hold dig opdateret